Stichting Wereldwinkelonline is een onafhankelijke wereldwinkel. Door een eerlijke afzetmarkt te creëren voor onze handelspartners willen we armoede en kinderarbeid bestrijden.

Onze producten bestellen we bij importeurs die aangesloten zijn bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en de World Fair Trade Organisation. We kunnen u dus originele én eerlijke cadeaus bieden uit alle delen van de wereld.

De stichting bestaat uit een bestuur en vrijwilligers. Door de overheadkosten laag te houden, komen de opbrengsten zo veel mogelijk ten goede aan de producenten.

Naast het ondersteunen van lokale ondernemers, willen we u en de toekomstige generatie graag kennis laten maken met andere culturen. Daarom hebben we ook religieuze en culturele producten in ons assortiment, die in het onderwijs ingezet kunnen worden om cultuureducatie aanschouwelijk en levendig te maken.

In Nederland zijn er ongeveer 26, door de LVWW, gecertificeerde importeurs. De ca 300  zelfstandige Wereldwinkels betrekken daar hun producten van en hebben zelf de keuze wat ze in het assortiment opnemen.

Er zijn twee soorten waardebonnen van wereldwinkels maar helaas worden ze niet door elke wereldwinkel aangenomen. Voor exacte verkooppunten kunt u kijken op de websites die op de bon vermeld staan.

 

 

Stichting wereldwinkelonline.nl heeft haar eigen waardebonnen, deze hebben een kortingscode, en kunnen uitsluitend via deze webshop verzilverd worden.